• Pastamania (17 oktober 2015)
foto pastaavond 

 • Info- en inschrijfdag (21 maart 2015)

Beste ouders

De opendeurdag bleek weer een succes.

In de vroege ochtend stonden mensen al aan te schuiven om in te schrijven. Ook in het lokaal dat wij ter beschikking kregen kwamen heel wat ouders over de vloer.

We zorgden dat elk gezin een strookje ontving met korte info over het bestaan en werking van de Alles KAM ouders-vrijwilligerswerking.

Het viel op dat veel gezinnen reeds een kijkje kwamen nemen voor hun kind(eren) uit het 5de leerjaar. Kwestie van goed voorbereid te zijn.

Sommige ouders toonden zich enthousiast dat er in het middelbaar ook een ouders-vrijwilligerswerking aanwezig was.

Onze ouders beantwoordden diverse vragen van nieuwe ouders/kinderen in spe op onze school. Ook deelden ze hun eigen ervaringen. Dit kwam zeer positief over.

We hadden tevens een ouder van een eerstejaars, buiten de vereniging, die zich opgaf om mee onze ‘stand’ te komen bemannen. Zij gaf waardevolle info voor eerstejaars. Anderen gaven dan weer info voor de hogere jaren.

Aanwezig zijn op deze dag is van groot belang. Enerzijds om vertrouwen te geven, anderzijds om onze werking ook in de toekomst te verzekeren.

Bedankt aan alle aanwezige ‘standhouders’.

Geneviève Peten

opendag210315foto1  opendag210315foto2 

 

 

 • Aankoop banken speelplaats (7 oktober 2014)

Het is ons gelukt! Dankzij de inzet van de Alles KAM ouders, kon de ouders-vrijwilligerswerking extra banken aankopen. In het totaal zijn er nu 6 banken. Lees ook het verslag dd. betreffende onze eerste aankoop. Op de vergaderingen bespreken we voor welke doelen we de verdiende centen willen inzetten. Dit doen we in overleg met de directie die op hun beurt luistert naar de wensen van studenten. Zo buigt er zich momenteel een ouderteam over de verfraaiing van het vrijetijdslokaal van het 6e jaar. Wat de plannen verder zijn zullen we gaande weg dit jaar bekijken. Alle informatie is steeds terug te vinden op de website, zoals agenda, verslagen. Blijf ons steunen en neem deel aan onze activiteiten. Welkom.

 bank5 bank6   bank7

 

 • Etentje (6 juni 2014)

Op vrijdag 6 juni hebben we het schooljaar afgesloten bij Mesut. (Restaurant Papatya) De weergoden waren ons goedgezind en de sfeer was top. Het moment om iedereen nog eens te bedanken voor de hulp links en rechts, groot en klein.  De ouders-vrijwilligerswerking heeft zijn bestaan enkel aan jullie te danken. Wij verwelkomen op 23 september graag nieuwe ouders om ons team te vergroten, om uittredende (kinderen) ouders te vervangen en om alert te blijven. Wees welkom op school. Wees welkom in de ouders-vrijwilligerswerking.

Fijne vakantie.

 etentje1 etentje2 
 etentje3  etentje4

 

 • Oudercontact (13 maart 2014)

Tijdens het oudercontact  van 13 maart zorgden Alles KAM-ers weer voor wat lekkers tijdens het wachten. Met de opbrengst lukte het ons verder te sparen voor extra zitbanken op de binnenspeelplaats.
Bedankt aan de ouders die ons steunden!

 oudercontact  oudercontact130314foto1 oudercontact130314foto2

 

 • Vergadering ouders-vrijwilligerswerking (4 februari 2014)

Op 4 februari 2014 kwam de ouders-vrijwilligerswerking bijéén. We hadden een mooie opkomst. Goed om nieuwe ideeën, bekommernissen te bespreken en van gedachten te wisselen inzake schoolaangelegenheden. Het verslag kunnen jullie nalezen op de pagina "agenda/verslagen vergaderingen".

 foto  foto1

 

 • Quiz (24 januari 2014)

Hieronder een impressie van een deelnemer aan onze Alles KAM quiz. Een fijne avond zo te lezen. Mis onze volgende editie niet!

Een kween (nooit van gehoord). John Mayer (had ik nochtans moeten weten). Jordaens (kon ik niet op komen). De Diamanten Kogel (maar de Gouden Strop bestaat ook, echt wel). Het zijn maar enkele van de antwoorden die we niet hadden gevonden. 'Nu zijn ze stil', zei iemand dan. Ze hadden gelijk, natuurlijk, maar we eindigden toch mooi in de top tien. Niet dat het me iets had kunnen schelen. De jaarlijkse 'Alles KAM-quiz' was weer een voltreffer. 

Negentien ploegen waren er, met ouders, leerlingen, oudleerlingen, leerkrachten en sympathisanten. Iedereen was het roerend eens: de quiz was heel leuk opgebouwd: niet te moeilijk of te makkelijk, heel inventieve en originele rondes, veel variatie...

Wie er gewonnen heeft? De ploeg schuin naast ons. Hun naam ben ik helaas vergeten. Wat ik wel onthouden heb ik de fantastische sfeer. Bedankt, oudercomité, het was weer super!

 

 • Mobiele bar oudercontact (oktober 2013 / maart 2014)

Tijdens het oudercontact in de maand oktober stapten onze teamleden voor een keertje in de rol van "koffiemadam" of "airhostess". Met onze mobiele kar waren we  op elk verdiep beschikbaar om wachtende ouders drank of een versnapering aan te bieden. Alle inkomsten zijn steeds ten voordele van de schoolgaande kinderen. Zo sparen wij dit jaar verder voor enkele banken in de overdekte speelplaats.

Op donderdag 13 maart staan wij weer paraat om u iets fris, iets warms of iets hartelijk aan te bieden. Komt u recht van tafel dan kan een tas koffie smaken, heeft u nog een hongertje dan verkopen we o.a. belegde broodjes.

 

 • Aankoop zitbanken speelplaats (september 2013)

Dankzij de vrijwillige inzet van een ploeg enthousiaste ouders, maar ook door ouders die ons tijdens activiteiten komen steunen kon de Alles KAM ouders-vrijwilligerswerking deze banken schenken.

De leerlingen gaven zelf tips over wat op hun verlanglijstje stond. Tijdens de speeltijd zitten leerlingen al eens op een koude stenen vloer wat nefast is voor de nieren. Met deze banken bieden wij i.s.m. de school reeds enkele extra zitplaatsen. Op het einde van dit schooljaar zouden we wat graag deze banken verder aanbouwen. Mis dus onze gezellige bar niet tijdens de oudercontacten, en noteer alvast onze kwis op 24 januari.

Meer info over de ouders-vrijwilligerswerking Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken. of op de website.

 bank1 bank2 
 bank3  bank4

 

 • Alles KAM keukenshort

short

 

 • Quiz (19 april 2013)

Vrijdag 19 april 2013 vond de Alles Kam quiz voor de 2de keer plaats in de school.

Het was een geslaagde editie en we ontvingen positieve reacties.

Een pittig gevarieerde quiz, een aangename quiz-master, vlotte/leuke bediening, veel prijzen, een aangename zaal, opstelling tafels beter dan vorig jaar, kortom ....een goed georganiseerde quiz!

Dank aan de organisatie en aan iedereen die op een of andere manier meegeholpen heeft !

Wens je deel uit te maken van de ouders-vrijwilligerswerking, neem dan contact op met iemand van het bestuur.

 quizKam1 quizKam2  quizKam3 
 quizKam4  quizKam5  

 

 • Open-dag KAM (23 maart 2013)

Ter gelegenheid van de info- en inschrijfdag stond de ouders-vrijwilligerswerking "Alles KAM" dit jaar opgesteld op de eerste verdieping.  Deze plek gaf ons de kans om veel ouders te bereiken. Ook dit jaar deelden we frisse groene appels uit met de bedoeling nieuwe teamleden met frisse ideeën te verwelkomen. Onze leden trachtten de bedoeling van de vereniging zo goed mogelijk over te brengen aan kandidaat ouders. Sommige luisterden aandachtig en waren zich bewust van de toegevoegde waarde van ouderparticipatie in de school. Anderen hadden minder tijd of waren minder vertrouwd met onze werking. Graag stellen we enkele van onze doelen en troeven nog eens kort voor:

 • ouderparticipatie in de school
 • goede samenwerking met de school
 • directie en leerkrachten zijn vertegenwoordigd tijdens de vergaderingen en staan absoluut open voor onze samenwerking
 • ideeën die concreet worden omgezet zoals bv.
  • Gezondere snoep in de snackautomaten
  • Op vraag van de kinderen, aankoop voetbalgoals (sponsoring Alles KAM)
  • Het pestbeleid nieuw leven inblazen

Tijd is kostbaar in onze huidige samenleving. We bieden de ouders de kans zich voor 100% in te zetten, maar evengoed verwelkomen wij graag ouders die minder tijd hebben. 2u per jaar kan voor ons al een verschil maken.

Wenst u actief te participeren, op de hoogte te blijven, of heeft u bemerkingen in verband met onze werking, contacteer ons.

Bedankt voor jullie bezoek en interesse. We vonden het een vruchtbare en leerrijke dag. We durven te hopen enkele nieuwe leden te mogen verwelkomen. Samen maken we er een mooie school van voor onze kinderen.

 ouderv1  ouderv2
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ouders-vrijwilligerswerking

 oudervereniging

 

Sinds september 2011 waait er een nieuwe wind door het KAM en hebben enkele geëngageerde ouders opnieuw een ouders-vrijwilligerswerking opgestart onder de vleugels van de school.

Leden

Lut Van Renterghem – voorzitter ad interim

Anne Hennebel – penningmeester

Van Sweevelt Marina - penningmeester

Waldukat Vicky - secretaris

 

Overige Leden:

Cochez Claudine
Cole Veerle
Desmedt Erik
Hennebel Anne
Janssens Joseph
Mais Saskia
Marc Van Vlem
Peten Geneviève
Torfs Annik
Van den Bempt Benny
Van Duytekom Ariane
Van Regemorter Jo
Van Renterghem Lut
Van Sweevelt Marina
Voet Alain
Waldukat Vicky
Wetzels Danielle

Vertegenwoording school:

Vervloet Gitte
Suetens Marika
Janssens Kim
Blancquaert Pascale
Sven Kindt

 

Helpende handen:

Inge Jacobs
Huybrechts Nadine
Van Cauwenberg Axel
Janssens Philip
Ramaekers Nicky
Otten Michel
Borghs Micha
Van Beirendonck Wouter
Luyckx Sas
Vandenberghe Gwen
Van den Broeck Ann
Schoeters Sofie

Huishoudelijk reglement

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

De vzw Heartsaver wil meer dan 10.000 extra HARTstarters (AED’s) installeren die 24 uur per dag toegankelijk zijn voor het publiek.
Een AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen.
Iedereen mag een AED gebruiken: leerlingen, schoolpersoneel, voorbijgangers, bewoners van de wijk Hof Van Rieth, leveranciers, bezoekers, gebruikers van onze sporthal, ... 

De vzw wil samenwerken met gemeenten, scholen, sportfederaties, bedrijven, ... om de openbaar toegankelijke defibrillatoren te installeren.

Dankzij dit fundraising initiatief wordt ook onze schoolomgeving HARTveilig.
Wij willen graag meewerken aan dit intiatief. Op deze manier zal er een AED-toestel aan de buitengevel van de sporthal geplaatst worden.

Wens je meer informatie, klik dan hier op het HeartSaver-logo.

BEDANKT aan onze SPONSORS en het team van Heartsaver.

 

   

 

 Onderwijskiezer

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Leerlingbegeleiding

 • 1ste graad: Kelly Van de Venne  in lok. 46/2
 • 2de graad: Tine Van Roy in lok. 46/1
 • 3de graad: Sven Cooremans in lok. 47

Leerlingbegeleiding omvat 3 luiken:

 • Studiebegeleiding: evaluatie van resultaten en studie-inzet, studiemethodebegeleiding, studietips, examenplanning enz…
 • Socio-emotionele begeleiding: sommige leerlingen hebben het al eens moeilijk thuis of op school. De leerlingbegeleiding biedt een luisterend oor en verwijst door naar CLB indien nodig.
 • Studiekeuzebegeleiding: in de loop van het schooljaar organiseert de school een studiekeuzebeurs voor de leerlingen van 2 en 4.  Er is ook een infosessie rond studiekeuze door het CLB.  Zij kunnen ook terecht bij de leerlingbegeleiding voor een individueel gesprek en advies. Voor de laatstejaars stippelen wij een uitgebreid parcours uit om hen te begeleiden in hun studiekeuze naar het hoger onderwijs.

Leervaardigheid

We zorgen ervoor dat onze leerlingen met zo veel mogelijk troeven in het hoger onderwijs of het latere beroepsleven kunnen starten.
Daarom besteden wij veel aandacht aan:

 • SOS-leren: Soms blijkt een leerling baat te hebben bij een korte, intensieve extra begeleiding. Wij bieden deze aan onder de vorm van SOS-leren. Een leerling wordt dan uitgenodigd om enkele malen, gedurende een drietal weken, na schooltijd in een groepje van maximaal 4 leerlingen zijn of haar studiehouding onder de loep te nemen en waar nodig bij te sturen (bv. een goede planning opstellen, juiste schema's maken, ...). Er wordt gewerkt aan algemene studiemethodieken, vakspecifieke inhouden komen niet aan bod.
 • Studiemethodebegeleiding (SMB): Wanneer we merken dat een leerling ondanks al de voorziene lessen er toch niet in slaagt om de juiste studiemethode te hanteren, kan extra begeleiding voorzien worden.
 • Leren kiezen: Er is een traject studiekeuzebegeleiding van het eerste tot het zesde jaar. Zelfreflectie volgt na elk rapport.
 • Moderne leermiddelen: Smartboard en Smartschool bv. worden bij meerdere vakken gebruikt.

Centrum voor leerlingbegeleiding

Onze school werkt samen met het CLB van het GO!Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap te Lier.
Centrum voor leerlingbegeleiding, Berlaarsestraat 29, 2500 Lier, t 03 480 68 10, Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken., www.goclblier.be
Openingsuren: maandag t.e.m. vrijdag 8.30u. tot 12u. en 13u. tot 16.30u.
Op onze school voorziet het CLB permanenties op wekelijkse basis. Het CLB werkt vraaggestuurd en staat open voor vragen van leerlingen, ouders en de school. Er wordt enkel op afspraak gewerkt. Het werkt gratis en discreet. Het CLB kan ingaan op een vraag na toestemming van de ouders als de leerling jonger is dan 12 jaar, of na toestemming van de leerling zelf als deze ouder is dan 12 jaar.
Het begeleidingsteam bestaat uit een arts, psycholoog, maatschappelijk werker en een verpleegkundige. Men werkt rond 4 domeinen: leren en studeren, de onderwijsloopbaan, psychisch en sociaal functioneren, preventieve gezondheidszorg.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
adres

blog mortsel

smartschool

CLB

 Onderwijskiezer

 Heartsaver

 

 
Locatie

Mechelsesteenweg 194

2640 Mortsel

tel: 03 449 88 93

Schoolkalender

Februari 2020
M D W D V Z Z
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29

Ervaar wat je leert .... Ervaar dat je leert!

 © Alle rechten voorbehouden
Ontwerp en realisatie - www.3r.be
Onderhoud Henk Genbrugge ICT GO! Atheneum Mortsel en Maxim McNeill ICT Scholengroep Fluxus

Laatste aanpassing: 24 januari 2020