Ouders-vrijwilligerswerking

Verslagen van de activiteiten van Alles Kam.
 • Pastamania (17 oktober 2015)
foto pastaavond 

 • Info- en inschrijfdag (21 maart 2015)

Beste ouders

De opendeurdag bleek weer een succes.

In de vroege ochtend stonden mensen al aan te schuiven om in te schrijven. Ook in het lokaal dat wij ter beschikking kregen kwamen heel wat ouders over de vloer.

We zorgden dat elk gezin een strookje ontving met korte info over het bestaan en werking van de Alles KAM ouders-vrijwilligerswerking.

Het viel op dat veel gezinnen reeds een kijkje kwamen nemen voor hun kind(eren) uit het 5de leerjaar. Kwestie van goed voorbereid te zijn.

Sommige ouders toonden zich enthousiast dat er in het middelbaar ook een ouders-vrijwilligerswerking aanwezig was.

Onze ouders beantwoordden diverse vragen van nieuwe ouders/kinderen in spe op onze school. Ook deelden ze hun eigen ervaringen. Dit kwam zeer positief over.

We hadden tevens een ouder van een eerstejaars, buiten de vereniging, die zich opgaf om mee onze ‘stand’ te komen bemannen. Zij gaf waardevolle info voor eerstejaars. Anderen gaven dan weer info voor de hogere jaren.

Aanwezig zijn op deze dag is van groot belang. Enerzijds om vertrouwen te geven, anderzijds om onze werking ook in de toekomst te verzekeren.

Bedankt aan alle aanwezige ‘standhouders’.

Geneviève Peten

opendag210315foto1  opendag210315foto2 

 

 

 • Aankoop banken speelplaats (7 oktober 2014)

Het is ons gelukt! Dankzij de inzet van de Alles KAM ouders, kon de ouders-vrijwilligerswerking extra banken aankopen. In het totaal zijn er nu 6 banken. Lees ook het verslag dd. betreffende onze eerste aankoop. Op de vergaderingen bespreken we voor welke doelen we de verdiende centen willen inzetten. Dit doen we in overleg met de directie die op hun beurt luistert naar de wensen van studenten. Zo buigt er zich momenteel een ouderteam over de verfraaiing van het vrijetijdslokaal van het 6e jaar. Wat de plannen verder zijn zullen we gaande weg dit jaar bekijken. Alle informatie is steeds terug te vinden op de website, zoals agenda, verslagen. Blijf ons steunen en neem deel aan onze activiteiten. Welkom.

 bank5 bank6   bank7

 

 • Etentje (6 juni 2014)

Op vrijdag 6 juni hebben we het schooljaar afgesloten bij Mesut. (Restaurant Papatya) De weergoden waren ons goedgezind en de sfeer was top. Het moment om iedereen nog eens te bedanken voor de hulp links en rechts, groot en klein.  De ouders-vrijwilligerswerking heeft zijn bestaan enkel aan jullie te danken. Wij verwelkomen op 23 september graag nieuwe ouders om ons team te vergroten, om uittredende (kinderen) ouders te vervangen en om alert te blijven. Wees welkom op school. Wees welkom in de ouders-vrijwilligerswerking.

Fijne vakantie.

 etentje1 etentje2 
 etentje3  etentje4

 

 • Oudercontact (13 maart 2014)

Tijdens het oudercontact  van 13 maart zorgden Alles KAM-ers weer voor wat lekkers tijdens het wachten. Met de opbrengst lukte het ons verder te sparen voor extra zitbanken op de binnenspeelplaats.
Bedankt aan de ouders die ons steunden!

 oudercontact  oudercontact130314foto1 oudercontact130314foto2

 

 • Vergadering ouders-vrijwilligerswerking (4 februari 2014)

Op 4 februari 2014 kwam de ouders-vrijwilligerswerking bijéén. We hadden een mooie opkomst. Goed om nieuwe ideeën, bekommernissen te bespreken en van gedachten te wisselen inzake schoolaangelegenheden. Het verslag kunnen jullie nalezen op de pagina "agenda/verslagen vergaderingen".

 foto  foto1

 

 • Quiz (24 januari 2014)

Hieronder een impressie van een deelnemer aan onze Alles KAM quiz. Een fijne avond zo te lezen. Mis onze volgende editie niet!

Een kween (nooit van gehoord). John Mayer (had ik nochtans moeten weten). Jordaens (kon ik niet op komen). De Diamanten Kogel (maar de Gouden Strop bestaat ook, echt wel). Het zijn maar enkele van de antwoorden die we niet hadden gevonden. 'Nu zijn ze stil', zei iemand dan. Ze hadden gelijk, natuurlijk, maar we eindigden toch mooi in de top tien. Niet dat het me iets had kunnen schelen. De jaarlijkse 'Alles KAM-quiz' was weer een voltreffer. 

Negentien ploegen waren er, met ouders, leerlingen, oudleerlingen, leerkrachten en sympathisanten. Iedereen was het roerend eens: de quiz was heel leuk opgebouwd: niet te moeilijk of te makkelijk, heel inventieve en originele rondes, veel variatie...

Wie er gewonnen heeft? De ploeg schuin naast ons. Hun naam ben ik helaas vergeten. Wat ik wel onthouden heb ik de fantastische sfeer. Bedankt, oudercomité, het was weer super!

 

 • Mobiele bar oudercontact (oktober 2013 / maart 2014)

Tijdens het oudercontact in de maand oktober stapten onze teamleden voor een keertje in de rol van "koffiemadam" of "airhostess". Met onze mobiele kar waren we  op elk verdiep beschikbaar om wachtende ouders drank of een versnapering aan te bieden. Alle inkomsten zijn steeds ten voordele van de schoolgaande kinderen. Zo sparen wij dit jaar verder voor enkele banken in de overdekte speelplaats.

Op donderdag 13 maart staan wij weer paraat om u iets fris, iets warms of iets hartelijk aan te bieden. Komt u recht van tafel dan kan een tas koffie smaken, heeft u nog een hongertje dan verkopen we o.a. belegde broodjes.

 

 • Aankoop zitbanken speelplaats (september 2013)

Dankzij de vrijwillige inzet van een ploeg enthousiaste ouders, maar ook door ouders die ons tijdens activiteiten komen steunen kon de Alles KAM ouders-vrijwilligerswerking deze banken schenken.

De leerlingen gaven zelf tips over wat op hun verlanglijstje stond. Tijdens de speeltijd zitten leerlingen al eens op een koude stenen vloer wat nefast is voor de nieren. Met deze banken bieden wij i.s.m. de school reeds enkele extra zitplaatsen. Op het einde van dit schooljaar zouden we wat graag deze banken verder aanbouwen. Mis dus onze gezellige bar niet tijdens de oudercontacten, en noteer alvast onze kwis op 24 januari.

Meer info over de ouders-vrijwilligerswerking Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken. of op de website.

 bank1 bank2 
 bank3  bank4

 

 • Alles KAM keukenshort

short

 

 • Quiz (19 april 2013)

Vrijdag 19 april 2013 vond de Alles Kam quiz voor de 2de keer plaats in de school.

Het was een geslaagde editie en we ontvingen positieve reacties.

Een pittig gevarieerde quiz, een aangename quiz-master, vlotte/leuke bediening, veel prijzen, een aangename zaal, opstelling tafels beter dan vorig jaar, kortom ....een goed georganiseerde quiz!

Dank aan de organisatie en aan iedereen die op een of andere manier meegeholpen heeft !

Wens je deel uit te maken van de ouders-vrijwilligerswerking, neem dan contact op met iemand van het bestuur.

 quizKam1 quizKam2  quizKam3 
 quizKam4  quizKam5  

 

 • Open-dag KAM (23 maart 2013)

Ter gelegenheid van de info- en inschrijfdag stond de ouders-vrijwilligerswerking "Alles KAM" dit jaar opgesteld op de eerste verdieping.  Deze plek gaf ons de kans om veel ouders te bereiken. Ook dit jaar deelden we frisse groene appels uit met de bedoeling nieuwe teamleden met frisse ideeën te verwelkomen. Onze leden trachtten de bedoeling van de vereniging zo goed mogelijk over te brengen aan kandidaat ouders. Sommige luisterden aandachtig en waren zich bewust van de toegevoegde waarde van ouderparticipatie in de school. Anderen hadden minder tijd of waren minder vertrouwd met onze werking. Graag stellen we enkele van onze doelen en troeven nog eens kort voor:

 • ouderparticipatie in de school
 • goede samenwerking met de school
 • directie en leerkrachten zijn vertegenwoordigd tijdens de vergaderingen en staan absoluut open voor onze samenwerking
 • ideeën die concreet worden omgezet zoals bv.
  • Gezondere snoep in de snackautomaten
  • Op vraag van de kinderen, aankoop voetbalgoals (sponsoring Alles KAM)
  • Het pestbeleid nieuw leven inblazen

Tijd is kostbaar in onze huidige samenleving. We bieden de ouders de kans zich voor 100% in te zetten, maar evengoed verwelkomen wij graag ouders die minder tijd hebben. 2u per jaar kan voor ons al een verschil maken.

Wenst u actief te participeren, op de hoogte te blijven, of heeft u bemerkingen in verband met onze werking, contacteer ons.

Bedankt voor jullie bezoek en interesse. We vonden het een vruchtbare en leerrijke dag. We durven te hopen enkele nieuwe leden te mogen verwelkomen. Samen maken we er een mooie school van voor onze kinderen.

 ouderv1  ouderv2
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn